Soğan, taze soğan ve pırasa gibi sarımsak da allium familyasına aittir. Eski çağlardan beri sarımsak tıbbi alanlarda kullanılmıştır. Sarımsağın içinde bulunan ve sarımsağa kokusunu veren allicin isimli maddenin sağlığımız üzerindeki etkileri saymakla bitmiyor.
Yapılan araştırmalarda sık sık sarımsak yiyenlerin soğuk algınlığına yakalanma riskinin yüzde 70 daha az olduğu görüldü.
Sarımsak keza tansiyonu dengeler ve içerisinde bulunan yüksek orandaki antioksidanlar tamamen Alzheimer ve demans riskini azaltır.
Günde 6 diş kavrulmuş sarımsak yediğinizde ise vücudunuza inanılmaz bir takviye sağlamış oluyorsunuz. Bakın kavrulmuş sarımsak yedikten sonradan vücudunuzda neler gerçekleşiyor:
1. saat: Vücudunuz sarımsağı sindirir ve içindeki besleyici maddeleri emer.
4. saat: Sarımsağın içinde bulunan ve vücudunuzun emdiği besleyici maddeler vücudunuzdaki kanser hücreleri ve bağımsızlık radikallerle çaba eder.
Soğan, taze soğan ve pırasa gibi sarımsak da allium familyasına aittir. Eski çağlardan beri sarımsak tıbbi alanlarda kullanılmıştır. Sarımsağın içinde bulunan ve sarımsağa kokusunu veren allicin isimli maddenin sağlığımız üzerindeki etkileri saymakla bitmiyor.
Yapılan araştırmalarda sık sık sarımsak yiyenlerin soğuk algınlığına yakalanma riskinin yüzde 70 daha eksik olduğu görüldü.
Sarımsak ayrıca tansiyonu dengeler ve içerisinde bulunan yüksek orandaki antioksidanlar doğru Alzheimer ve demans riskini azaltır.
Günde 6 diş kavrulmuş sarımsak yediğinizde ise vücudunuza fantastik bir takviye sağlamış oluyorsunuz. Bakın kavrulmuş sarımsak yedikten sonra vücudunuzda neler gerçekleşiyor:
1. saat: Vücudunuz sarımsağı sindirir ve içindeki besleyici maddeleri emer.
4. saat: Sarımsağın içinde yer alan ve vücudunuzun emdiği besleyici maddeler vücudunuzdaki kanser hücreleri ve bağımsızlık radikallerle uğraş eder.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder